CM1B

Gepubliceerd op 8 maart 2019 om 15:02

Wat was me dat voor een week! Terwijl jullie nog in vakantie zijn, ben ik voor de allereerste keer naar mijn stageschool in Senegal geweest. Saint-Joseph is een lagere school waar maar liefst 22 klassen zijn! Kunnen jullie het al voorstellen dat er 22 klassen in Sint-Camillus zouden zijn? Deze 22 klassen zorgen dat er meer dan 1100 leerlingen op school zijn! Als ouder betaal je voor deze school heel wat meer aangezien het een privé school is. 

Er zijn veel verschillen en gelijkenissen met België! Maandagmorgen verzamelden alle meer dan 1100 leerlingen op de speelplaats om de Senegalese vlag te begroeten. Dit doen ze elke eerste maandag van de maand. 

Daarna kregen we een rondleiding van de directeur. Telkens als er iemand in de klas binnenkomt gaan alle leerlingen rechtstaan en zeggen: Bonjour madame, bonjour monsieur. Ze gaan passen zitten nadat één van de volwassenen hier toestemming voor geeft. Daarna roepen ze: Merci madame of merci monsieur. 

 

Mijn klas die je op de foto kan zien is CM1B, een vijfde leerjaar. 

Er zitten 50 leerlingen in de klas! Ik hoor je al denken ZO VEEL? Dit valt heel goed mee! Op school zijn er klassen met 56 of zelfs 62 leerlingen. De directeur vertelde ons dat er geen plaats meer is voor een extra klas en dat daarom de klassen heel groot zijn! 

Momenteel hebben ze een herhalingsweek want volgende week krijgen ze over alles een toets. Deze toetsen geven ze pas om de drie maand doordat ze in Senegal minder oefeningen per week maken dan hier in België. Alles neemt veel meer tijd in beslag omdat de leerlingen ALLES moeten overschrijven: van opgave tot een tekst voor taal,... ze mogen pas beginnen schrijven wanneer de leerkracht volledig klaar is! 

De volgende weken zal ik nog wat meer vertellen over hoe ze hier lesgeven! 

 

Alpaca & pinguïn zijn nog niet op school geraakt doordat het een drukke week is! Maar ook snel zullen zij een bezoekje brengen aan de school!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb